Meest gestelde vragen
 

Wat is Auctioncliq?
Auctioncliq is een veilingplatform waarmee veilingmeesters op een transparante wijze producten kunnen aanbieden. Consumenten en zakelijke klanten kunnen bieden op deze producten.

Wat is een kavel?
Één of meerdere producten die als geheel worden geveild en aan één koper (bieder) worden verkocht. Een kavel is te herkennen aan het kavelnummer. Op Auctioncliq wordt het kavelnummer voorgegaan door een veilingnummer, dit maakt iedere kavel op Auctioncliq een uniek lot.

Wat is een veiling op Auctioncliq?
Auctioncliq verkoopt goederen middels opbod. Heeft u na het verstrijken van de tijd het hoogste bod gedaan, dan heeft u automatisch de kavel gewonnen en heeft de veilingmeester op Auctioncliq een leverplicht. Auctioncliq werkt niet op basis van gunnen, alles gaat dus altijd weg voor het hoogst geplaatste bod.

Hoe kan ik registreren?
Rechtsboven op de homepagina kun je je registreren. Je maakt zo een account op Auctioncliq. Als je bent ingelogd kun je biedingen plaatsen. Bij de registratie vul je je naam, email en wachtwoord in. Vervolgens krijg je een verificatielink via de mail toegezonden die je dient te open. Na het openen van de link kun je de rest van je gegevens invullen. Heb je geen tijd om de registratie helemaal in één keer door te lopen dan is dat geen probleem. Pas wanneer je een kavel hebt gewonnen hoef je bij ‘Mijn account’ je volledige gegevens in te vullen. Daarna kan de factuur opgemaakt worden.

Hoe werkt het uitbrengen van een bod?
Als je bent ingelogd kun je biedingen plaatsen op kavels uit alle lopende veilingen. Een bod kun je plaatsen door te klikken op ‘Bied nu’. Hierna krijg je te zien wat de totale prijs inclusief opgeld, btw en eventuele verzending is. Nadat je klikt op ‘Bevestigen’ wordt je bod geplaatst. Houd er rekening mee dat biedingen bindend zijn en je verplicht bent om de goederen af te nemen als je het hoogste bod hebt. Het tarief van het opgeld kan per veiling verschillen. Dit staat bij iedere kavel vermeld. 
Het bedrag van de minimale nieuwe bieding zie je staan in het biedingsvak. Het is ook mogelijk om zelf een ander gewenst bedrag in te voeren. Dit bedrag moet een rond getal zijn en dient minimaal het laatste bod + verhogingsbedrag te zijn.

Wat is een autobod?
Met een autobod stel je het maximale bedrag in wat je wilt bieden. Het veilingsysteem regelt dan de biedingen voor je. Steeds wanneer iemand hoger dan jou biedt, doet het systeem voor jou meteen weer een bod. Dit bod is het huidige bod + het verhogingsbedrag. Dit gaat door tot het bedrag van jouw gekozen autobod is bereikt. Wanneer het bedrag van jouw autobod is overboden ontvang je hiervan een e-mail.

Hoe houd ik mijn biedingen in de gaten?
Als je het hoogste bod hebt, wordt dat getoond met een oranje button. De kavels waarop je hebt geboden komen in je favorieten te staan. Op de pagina van de kavel zelf en op de favorieten pagina worden de biedingen meteen geüpdatet na een nieuwe bieding. In de kavellijst is dit niet het geval. Houd altijd zelf goed in de gaten wat de status van de kavel is. 

Wat zijn de extra kosten bovenop mijn geboden bedrag?
Het geboden bedrag is exclusief 10% opgeld, 21% btw en eventuele verzendkosten. Een bod kun je plaatsen door te klikken op ‘Bied nu’. Hierna krijg je te zien wat de totale prijs inclusief opgeld, btw en eventuele verzending is. Nadat je klikt op ‘Bevestigen’ wordt je bod geplaatst.

Hoe stel je een kavel in als favoriet?
Door te klikken op een kavel kom je op de pagina van de betreffende kavel met daarin meer informatie. Ook vind je hier de favorieten knop. Dit is het hartje rechts bovenaan de pagina. Door hierop te klikken wordt het hartje blauw: de kavel is ingesteld als favoriet. Klik je hier nog eens op, is het hartje niet meer blauw en is de kavel niet meer ingesteld als favoriet. Kavels waarop je hebt geboden worden standaard ingesteld als favoriet.

Wat betekent het cijfer achter de favorieten knop?
Rechtsboven aan de pagina vind je de knop 'Favorieten'. Hier vind je alle kavels die door jou zijn ingesteld als favoriet of waarop je hebt geboden. Staat er een cijfer achter favorieten, dan betekent het dat je niet de hoogste bieder bent van dat aantal kavels. Kijk snel op welke kavels je een bod moet uitbrengen! 

Hoe weet ik of ik de kavel heb gewonnen?
Wanneer jij de hoogste bieder bent op de kavel op het moment dat de tijd afloopt, heb jij gewonnen. Je ontvangt hiervan een mail. 

Wat is een kijkdag?
Als een veiling gebruik maakt van een kijkdag dan is dit de dag dat de kavels op locatie bekeken kunnen worden voordat de veiling start.

Wat is een ophaaldag?
Een veilingmeester kan ervoor kiezen de kavels alleen af te laten halen. Dat is dan alleen mogelijk op de aangegeven dag en locatie.

Hoe zie ik of ik mijn kavel moet ophalen of dat het verzonden wordt?
Als je op een kavel klikt zie je een pagina met meer informatie over deze kavel. Hier zie je of de kavel verzonden wordt of dat je deze moet afhalen. De ophaaldatum en locatie wordt hier ook aangegeven.

Waar vind ik het ophaalmoment en het adres?
Als je op een kavel klikt zie je een pagina met meer informatie over deze kavel. Hier zie je of de kavel verzonden wordt of dat je deze moet afhalen. De ophaaldatum en locatie wordt hier ook aangegeven.

Kan ik verzendingen laten combineren?
Op deze pagina vind je informatie over het gecombineerd verzenden.

Wat zijn de verzendkosten?
Als er de mogelijkheid is tot verzenden staat de prijs vermeld bij de pagina van de kavel. 

Is de ontvangen kavel niet naar verwachting?
Dan kun je de kavel binnen 14 dagen retourneren. Je kunt ervoor kiezen je geld terug te krijgen of het bedrag aan veilingtegoed te ontvangen.

Wat zie ik in mijn account?
Rechts bovenaan de pagina kun je naar 'mijn account'. Hier vind je een overzicht van jouw geplaatste biedingen en jouw facturen. Ook kun je hier instellen welke mails je wilt ontvangen.

Hoe stel ik in welke mails ik wil ontvangen?
Je ontvangt een mail als je een bod hebt geplaatst, als je een autobod hebt geplaatst en als je overboden bent. Wil je sommige mails niet ontvangen? Dan stel je dit in onder ‘Mijn account’. Ga hier naar ‘Instellingen’. Hier kun je aanvinken welke mails je wilt ontvangen.

Wat is een veilingmeester?
Een veilingmeester valt onder een veilingaanbieder. De veilingmeester is verantwoordelijk voor de ingebrachte kavels van een veiling.

Wat is een veilingaanbieder?
Een veilingaanbieder is een bedrijf wat de producten aanbiedt voor een veiling. De veilingaanbieder is altijd een organisatie die ingeschreven staat bij de KVK. Bij inschrijving bij Auctioncliq wordt een veilingaanbieder gecontroleerd.

Wat zijn de verschillen tussen een dagveiling en soloveiling?
Op deze pagina vind je informatie over de verschillende veilingen.

Wil je je aanmelden als veilingmeester?
Heb je als bedrijf of als veilingmeester interesse om te veilen via Auctioncliq? Voor meer informatie kun je contact opnemen via 085-0601991 of via [email protected] 

 

© Auctioncliq 2020

ideal Auctioncliq PayPal Auctioncliq